Focaccias - Αφράτη αυθεντική Ιταλική ζύμη
Γυρόπιτες - Αφράτη ζύμη απο αρωματικό προζύμι αργής ορίμανσης
Μπουρέκια γεμιστά - Με ζύμη λαδιού
Βοσκόπιτες - Μοναστηριακές πίτες ζυμωμένες με φυσικό προζύμι
Καλιτσούνια και μαντιλάκια - Παραδοσιακά Κρητικά κεράσματα
Κουλούρια - Γεμιστά κουλούρια με αφράτη τραγανή αρωματική ζύμη ελαιόλαδου
Πιτάκια τηγανιού - Εξαιρετικές σπιτικές γεμίσεις
Ασιατικά - Αυθεντικές γεύσεις Ασίας

Συνταγές

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας “Κουκλινός”
150 γρ. μπεσαμέλ
350 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
50 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
πιπέρι (αλάτι ανάλογα)

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας Κουκλινός.
Έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά μας (μπεσαμέλ, φέτα, ρεγκάτο, πιπέρι) και τα τοποθετούμε πάνω στο φύλλο και στρώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Κουκλινός και σκεπάζουμε το μείγμα.
Μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια του φύλλου με αυγό για πιο έντονο χρώμα και να βάλουμε σουσάμι.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.


ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας “Κουκλινός”
150 γρ. μπεσαμέλ
350 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
50 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50 γρ. κρέμα γάλακτος
πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας Κουκλινός.
Έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά μας (μπεσαμέλ, κασέρι, κεφαλογραβιέρα, κρέμα γάλακτος, πιπέρι) και τα τοποθετούμε πάνω στο φύλλο και στρώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Κουκλινός και σκεπάζουμε το μείγμα.
Μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια του φύλλου με αυγό για πιο έντονο χρώμα και να βάλουμε σουσάμι.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.


ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας “Κουκλινός”
200 γρ. μπεσαμέλ
350 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο βρασμένο
50 γρ. τυρί κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας Κουκλινός.
Έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά μας (μπεσαμέλ, κοτόπουλο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ζαμπόν, πιπέρι) και τα τοποθετούμε πάνω στο φύλλο και στρώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Κουκλινός και σκεπάζουμε το μείγμα.
Μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια του φύλλου με αυγό για πιο έντονο χρώμα και να βάλουμε σουσάμι.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.


ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας “Κουκλινός”
600 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
10 γρ. άνηθο
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπεσαμέλ
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
αλάτι - πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε για λίγο τα λαχανικά (πράσο, κρεμμυδάκια και άνηθο)
με το ελαιόλαδο και τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (μπεσαμέλ, φέτα, γκούντα, αλάτι πιπέρι) και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας Κουκλινός.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Κουκλινός και σκεπάζουμε το μείγμα.
Μπορούμε να αλείψουμε την επιφάνεια του φύλλου με αυγό για πιο έντονο χρώμα και να βάλουμε σουσάμι.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.